flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл, приурочений Дню Конституції України

10 липня 2019, 14:38

В переддень свята 26 червня 2019 року у Болехівському міському суді Івано-Франківської області відбувся круглий стіл, приурочений Дню Конституції України. Серед запрошених були міський голова Богдан Мельник, депутат Івано-Франківської обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова, директор Прикарпатського лісогосподарського коледжу Юрій Черневий, начальник відділу «Болехівське бюро правової допомоги» Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мар’яна Гошовська, начальник Болехівського міського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Алла Єфіменко, а також адвокат Василь Юзьків та Тетяна Гірняк - присяжна Болехівського міського суду, п. Роман Парахоняк.


Відкрив захід та привітав учасників круглого столу голова Болехівського міського суду Михайло Поляниця. Він також виступив із доповіддю «Історичний процес правотворення на території України: від ХІ століття до наших днів».
У ході круглого столу присутні мали можливість переглянути відеопрезентації «Конституція Пилипа Орлика», «Універсали Української Центральної Ради» та «Прийняття Конституції України».
З доповіддю про зміни, які були внесені до Конституції України з часу її прийняття виступив суддя Володимир Сметанюк.


Про стан та перспективи децентралізації влади на Прикарпатті та Болехівщині, необхідність внесення змін до Конституції України в цій частині, розповіли міський голова Богдан Мельник, депутат обласної ради Юрій Черневий та начальник Болехівського бюро правової допомоги Мар’яна Гошовська.
Учасники круглого столу обговорили сучасний конституційний процес у нашій державі, його перспективи і виклики поділилися своїм баченням з висвітлених питань.