flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори суддів

00 0000, 00:00

              Збори суддів .

         13 жовтня 2015 року  відбулися збори суддів Болехівського  міського суду.

На порядку денному розглядалися наступні питання:

1.        Особливості кваліфікаційного оцінювання суддів.

2.        Забезпечення інформованості громадянського суспільства, щодо діяльності суду, прозорості реєстрації вхідної кореспонденції та розподілу судових справ між суддями. Співпраця з засобами масової інформації

 По питанню кваліфікаційного оцінювання суддів доповів – головуючий на зборах суддів Поляниця М.М. який зазначив, що згідно ст.85 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» іспит проводиться в два етапи:  складення суддею анонімного письмового тестування та виконання практичного завдання з метою виявлення рівня знань, практичних навичок та умінь у застосуванні закону, здатності здійснювати правосуддя в тому суді, в якому він працює.

Голова суду наголосив щодо зобов’язання суддів, працівників апарату суду проходити систематичну підготовку в Національній школі суддів України для підтримання кваліфікації на належному рівні та професійного зростання. Окрім того звернув увагу на необхідність брати активну участь у семінарах, навчаннях, що проводяться Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID “Справедливе правосуддя”, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Ради Європи.

З метою покращення комунікації із громадськістю та усвідомлення важливості налагодження діалогу зі ЗМІ і суспільством для підвищення рівня довіри до судової системи головуючий наголосив на необхідності постійного висвітлення резонансних справ, ввічливе ставлення до учасників процесу, сторін, журналістів зі сторони суддів, працівників апарату суду, надання їм повної та об’єктивної інформації, в межах, що передбачені процесуальним законодавством.

Голова суду Поляниця М.М. зауважив, що реєстрацію вхідної кореспонденції необхідно зробити максимально відкритою та прозорою. Зацікавлені сторони повинні мати можливість бачити етапи проходження поданої ними кореспонденції, в тому числі розподіл справи (позовної заяви) між суддями в автоматизованій системі документообігу суду. Запропонував підключити додатковий монітор до персонального комп’ютера, на якому здійснюється реєстрація вхідної кореспонденції. В такому випадку зацікавлена сторона зможе бачити реєстрацію поданої нею кореспонденції, етапи її руху та розподіл заяви між суддями.

Після обговорень збори суддів вирішили зобов'язати:

1. Консультанта суду А. Цюцюру, постійно інформувати суддів, працівників апарату суду, щодо навчань, семінарів, які проводяться з метою підвищення кваліфікації.

2. Помічнику судді М. Дуб висвітлювати на веб-сайті суду, коротку інформацію, про розгляд справ які мають суспільний інтерес, чи можуть його викликати.

3. Головному спеціалісту з інформаційних технологій І. Паздерському, вивчити технічну можливість підключення додаткового монітору для можливості громадян відслідковувати етапи реєстрації та розподілу справ між суддями в автоматизованій системі документообігу суду.