flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

X Національний судовий форум

13 грудня 2023, 12:00

  

    

         Суддя Болехівського міського суду Володимир Сметанюк взяв участь у X Національному судовому форумі на тему „Актуальні питання розгляду справ про захист прав громадян в умовах воєнного стану в Україні‟.

      Захід, що його організували Представництво Норвезької ради у справах біженців (NRC) в Україні спільно з Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, відбувся на початку грудня 2023 року в м.Дніпрі.

       Доповідачами на заході були судді Конституційного Суду України, судді Верховного Суду, члени Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Дніпропетровській області, та провідна юристка Представництва NRC в Україні.

      На форумі представники судових інституцій обговорили актуальні питання, пов’язані із захистом прав осіб, які постраждали внаслідок збройного конфлікту, особливості розгляду справ, пов’язаних зі збройним конфліктом на Сході України, заслухали досвід інших країн, практики Європейського суду з прав людини в контексті захисту основних прав внутрішньо переміщених осіб.