flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правова освіта для підростаючого покоління

07 червня 2022, 11:35

01 червня 2022 року  в Болехівському міському  суді відбулося правопросвітницьке заняття з виховною та навчальною метою  для студентів Прикарпатського фахового коледжу лісового господарства та туризму за участю голови суду Ольги Головенко.

Під час проведення бесіди актуальними питаннями стали:

  • Юридична відповідальності неповнолітніх та види покарань;
  • Що таке булінг;
  • Які права та обов’язки неповнолітніх в різних сферах життя;
  • Що таке "шлюб" і "сім’я", а також права та обов`язки, що випливають з них, зокрема: право на материнство та батьківство, право одного з подружжя на утримання та право на утримання після розірвання шлюбу, право на вибір прізвища, право дружини та чоловіка на свободу та особисту недоторканність, право на розірвання шлюбу, особливості утримання подружжям їх дітей, позбавлення батьківських прав.  

Зокрема, Ольга Головенко розповіла учасникам заходу про різні види протиправної поведінки, а також про окремі види юридичної відповідальність неповнолітніх.

Також,  під час  уроку студентам продемонстровано мультфільм «Кінь проти Хом`яка», який дозволив їм відчути себе суддями та зрозуміти, що є справедливістю та вирішити спір.

На підсумковому етапі зустрічі студенти поспілкувались з суддею та змогли отримати відповіді на питання, пов’язані з захистом своїх прав в конкретних випадках. 

Наприкінці зустрічі Ольга Головенко  відзначила високий рівень правовової свідомості студентів та їх активності щодо питань, які обговорювалися.