flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про необхідність подання присяжними Болехівського міського суду Івано-Франківської області декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави

18 лютого 2022, 13:06

        Згідно рішення сесії  Болехівської міської ради від 26 серпня  2020 року № 14-54/2020  «Про затвердження списку присяжних Болехівського міського суду» затверджено список присяжних Болехівського міського суду Івано-Франківської області строком на 3 роки .

        Болехівський міський суд Івано-Франківської області повідомляє, що відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами, на яких поширюється дія Закону, є, зокрема, присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

        Це означає, що на присяжних розповсюджується обов’язок у порядку і строки визначені Розділом 7 (ст.ст.45,52) вказаного Закону подати електронну декларацію.

         Тобто, якщо протягом 2021 року присяжні приймали участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, зобов’язані до 01 квітня 2022 року  подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

         У зв'язку з наведеним, Болехівський міський суд Івано-Франківської області нагадує про необхідність подання присяжними до 01 квітня 2022 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2021 рік.