flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cуддя Болехівського міського суду Володимир Сметанюк приняв участь у семінарі “Забезпечення та реалізація прав внутрішньо переміщених осіб”.

01 березня 2023, 12:38

 

 

28 лютого 2023 року для суддів місцевих загальних судів Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України у співпраці із Консультативною місією Європейського Союзу та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області організовано та проведено семінар “Забезпечення та реалізація прав внутрішньо переміщених осіб”. 

З метою поглиблення знань суддів про гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб учасники разом із тренерами проаналізували судову практику та обговорювали необхідність врахування психологічних особливостей такої категорії осіб при розгляді справ за їх участі. Тренери семінару також закцентували увагу слухачів на особливостях розгляду справ, пов’язаних із домашнім насильством та сімейних спорів, за участі ВПО.

Учасникам, які попередньо були розділені на групи, було запропоновано до вирішення кейси щодо допомоги фахівцями БПД внутрішньо переміщеним особам в форматі “жива книга” із наступним обговоренням його результатів.